FAQs

Puc descarregar-me la informació dels programes?

Sí, podràs descarregar la guia de fons europeus que hem elaborat des de la Taula del Tercer Sector amb B.Link. La tens disponible al menú de l’esquerra de la pantalla d’inici del web.

És possible que hi hagi convocatòries europees que no estiguin publicades al web?

És possible que no trobis totes les convocatòries de fons europeus al web i és així perquè, fins que no s’hagi publicat oficialment tota la informació de la convocatòria, no us la podem compartir.

On es pot trobar més informació sobre els Fons Next Generation UE?

Et recomanem que consultis aquest article de B.Link sobre els Fons Next Generation.

On es poden trobar els articles sobre programes de la UE publicats per B.Link?

Podeu consultar la informació de B.Link en aquest enllaç.

Els projectes s'han de redactar en anglès?

Efectivament, és molt recomanable redactar els projectes en anglès, tot i que legalment es pot fer en qualsevol llengua oficial de la Unió Europea. No obstant això, alguns programes concrets, com els que tenen un component geogràfic molt concret (INTERREG POCTEFA, INTERREG SUDOE, etc.), demanen que es redacti en les llengües dels territoris del programa, és el cas de POCTEFA que ha de ser en castellà i en francès.

On es pot trobar més informació sobre Fons Next generation UE?

Us recomanem aquest article de B.Link.

Està confirmat que sortiran calls el 2021?

La majoria dels programes centralitzats, és a dir, aquells que es gestionen des de Brussel·les, ja estan publicant convocatòries per a aquest 2021. Els programes descentralitzats, com per exemple tota la gamma d’INTERREGs, no es començaran a publicar fins al 2022.

Qui organitza els infodays de cada programa? On podem consultar-ho?

En general, les organitza l’agència europea que gestiona un programa concret (EACEA per Erasmus, EISMEA per COSME o Horizon Europe, etc.). Per tant, cal que ho miris al web de l’agència o a les respectives xarxes socials, que és on s’informa d’aquestes jornades.

També pot haver-hi jornades informatives organitzades en l’àmbit local sobre un programa concret, per departaments de la Generalitat, les Diputacions, etc.

Les entitats d'una grandària petita o mitjana tenim oportunitats en les possibles convocatòries. És millor plantejar projectes en xarxa i amb altres partners?

Sí, les entitats petites i mitjanes podeu ser perfectament objecte de finançament per part dels programes europeus. El que cal definir és si es tenen els recursos, capacitats i expertesa necessària per liderar una proposta o si és més raonable ser socis d’alguna entitat amb més capacitat de lideratge. En tot cas, la voluntat de la Comissió Europea amb els nous programes és la de donar espai a entitats petites i sense experiència prèvia.

Les convocatòries d'Erasmus+ encara no han sortit?

Diverses línies Erasmus+ ja estan obertes, es pot consultar la informació al Portal Funding & Tender Opportunities.

Els col·laboradors han de ser d'altres països o poden ser col·laboradors nacionals?

Segons els criteris de cada convocatòria, caldrà associar-se amb un nombre determinat d’organitzacions d’altres països. Això no exclou, però, associar-se també amb col·laboradors nacionals, sempre que el seu rol estigui justificat pel valor afegit i/o expertesa que aportin al projecte.

Les federacions territorials d'entitats, és a dir, aquelles que donem suport a entitats de base per desenvolupar les seves activitats i coordinar-les en taules temàtiques podrien entrar?

Qualsevol entitat que estigui legalment registrada i al corrent de les seves obligacions fiscals i tributàries és perfectament elegible per a rebre finançament europeu.

El mateix projecte es pot presentar a diferents línies, adaptant-lo a cada línia de subvenció?

Correcte. Possiblement, però, les particularitats de cada convocatòria faran que el projecte no acabi ben bé sent el mateix.

Hi ha algun lloc on es pugui consultar projectes que cerquen partenariat d'altres entitats?

Algunes opcions per a cercar socis són: