Incidència

Participem en processos de cocreació, millora i aterratge de les polítiques socials – de la Unió Europea als organismes multilaterals – en defensa del tercer sector i dels drets socials.

AGENDA SOCIAL I UNIÓ EUROPEA

Apropem la Unió Europea a l’àmbit social català i fomentem el diàleg i les interaccions entre el tercer sector social i les institucions comunitàries: els i les europarlamentàries, la Comissió Europea, el Comitè de les Regions, el Comitè Econòmic i Social Europeu i les representacions de la Unió Europea a Catalunya.

Fem seguiment de processos legislatius i polítics en vista de millorar-ne l’aterratge i els seus impactes efectius en la vida de les persones. Construïm i defensem posicionaments comuns i transversals del sector, que posen els drets socials, l’acció del tercer sector social i el principi de subsidiarietat al centre.

Promovem l’acostament entre les entitats catalanes i les seves organitzacions representatives davant la Unió Europea; fomentant la capacitat propositiva de les entitats catalanes en representació de necessitats, reptes i propostes locals compartides. Formem part de la xarxa EAPN – European Anti-Poverty Network i col·laborem amb altres xarxes de l’economia social europea.

Missions del tercer sector a les institucions europees
Posicionaments i propostes polítiques
Debats “Europa Social” en col·laboració amb el DIPLOCAT
Foment de la participació local en la governança europea

Pla d'Acció per l'Economia Social

Agenda europea pel reconeixement i promoció de l’economia social i del tercer sector (VEURE).

Estratègia Europea de les Cures

Pla que enforteix les cures i transforma l’atenció a persones i la dependència (VEURE)

Estratègia 2030 pels Drets de les Persones amb Discapacitat

Pla de suport i transversalització dels drets de les persones amb discapacitat (VEURE).

Garantia Infantil Europea

Agenda de mesures i prioritats de finançament per combatre la pobresa infantil fins el 2030 (VEURE).

Agenda Europea de les Competències

Promoció d’un mercat laboral més dinàmic i inclusiu i de la inserció sociolaboral (VEURE)

ORGANISMES MULTILATERALS I COMPROMÍS GLOBAL

La Taula del Tercer Sector dona suport al moviment global pels drets humans. Per mitjà de la internacionalització, busca enfortir-ne la interacció entre les iniciatives en favor dels drets humans que promouen les entitats del tercer sector social de Catalunya i d’altres territoris.

En clau d’incidència política, seguim l’activitat del sistema internacional de drets humans en àmbits d’interès pel tercer sector social i la garantia local dels drets socials. Donem a conèixer notícies i recursos d’interès que es produeixen en el marc de les Nacions Unides (Consell de Drets Humans, OACNUDH, experts independents i relatories especials) i fomentem aportacions conjuntes i accions d’incidència des de la societat civil de Catalunya.

Promovem la localització de l’Agenda 2030 entre les entitats del tercer sector social de Catalunya. Formem part de l’Aliança Catalunya 2030 en representació del tercer sector social i per enfortir la integració de l’agenda social, mediambiental i territorial.

Contribucions 

Participem

INTERNACIONALITZACIÓ DE LA SOCIETAT CIVIL

Impulsem la contribució de les entitats catalanes en el compromís i lideratge global de Catalunya i aprofundim la mirada social de la seva acció exterior. Les entitats porten endavant el compromís de la societat catalana amb la solidaritat, la innovació, els drets i l’aprofundiment democràtic.

 

Participació
Col·laboracions amb delegacions del Govern a l’exterior