Incidència

Defensem els drets socials al món i el paper del tercer sector en
localitzar i millorar les polítiques europees i les agendes globals

Agenda social i acció exterior

Des de la Taula del Tercer Sector impulsem una agenda social solidària i compromesa en el marc del compromís global de Catalunya, de la seva contribució en la millora de la governança europea i multilateral i de la seva cooperació amb els territoris del món.

Som membre de ple dret i participem activament en dos espais de promoció col·laborativa de l’acció exterior catalana: el DIPLOCAT i el Consell d’Acció Exterior i de Relacions amb la Unió Europea. També col·laborem amb la xarxa de delegacions del Govern a l’exterior.

Debats Europa Social

Impulsats per la Taula i DIPLOCAT, els debats Europa Social reflexionen sobre temes socials d’actualitat des d’una mirada europea. Fins ara hem parlat d’habitatge, garantia d’ingressos mínims i atenció integrada social i sanitària.

Territoris en transició

Generem trobades entre les entitats socials catalanes i d’altres territoris del món per afavorir la cooperació descentralitzada entre el sector social i per construir agendes socials compartides. Fins ara ens hem trobat amb: el País de Gal·les.

Incidència a la Unió Europea

Des de la Taula del Tercer Sector, seguim l’activitat política i legislativa de la Unió Europea. Mantenim comunicació i interactuem amb les institucions comunitàries: els i les europarlamentaries, la Comissió Europea, el Comitè de les Regions, el Comitè Econòmic i Social Europeu i les representacions de la Unió Europea a Catalunya.

Fem seguiment dels processos legislatius i polítics comunitaris concrets en vista de millorar la seva localització i impacte social. Defensem posicionaments transversals que posen els drets socials, l’acció local i del tercer sector social i la subsidiarietat al centre.

Promovem l’acostament amb organitzacions representatives del tercer sector i l’economia social en l’àmbit regional. Formem part de la xarxa EAPN – European Anti-Poverty Network i col·laborem amb altres xarxes europees en què el tercer sector català té representació.

 

Missions del tercer sector a les institucions europees

Missió del tercer sector a les institucions europees 2022.

Posicionaments i propostes polítiques

Propostes per a les Eleccions al Parlament Europeu del 2019

Foment de la participació local en la governança europea

Guia “Claus per impulsar la participació de la teva entitat a la Unió Europea”

Incidència global i a les Nacions Unides

Des de la Taula del Tercer Sector, formem part del moviment global pels drets humans i seguim l’activitat del sistema internacional de drets humans en aquells àmbits d’interès per a l’acció del tercer sector.

Fem contribucions o donem a conèixer novetats d’interès que es produeixen en el marc del sistema de Nacions Unides: organismes de tractat i experts independents. Promovem el desenvolupament de l’Agenda 2030 i dels Objectius del Desenvolupament Sostenible a Catalunya i formem part de l’Aliança Catalunya 2030.

Establim vincles entre les agendes socials, mediambientals i de la solidaritat per avançar de manera ferma i efectiva cap a una societat que no deixa ningú enrere, cuida de les persones i del planeta.

Participació de la Taula del Tercer Sector a

l’Aliança Catalunya 2030