Treball en xarxa

Fomentem les aliances entre entitats socials i generem agendes
compartides amb altres actors públics, socials i econòmics per
donar resposta als reptes socials de Catalunya al món

Territoris en Transició i aliances socials

L’acció social i la col·laboració entre organitzacions socials i territoris és clau per abordar els reptes socials actuals i futurs. Això és especialment important en el moment actual, marcat pel sol·lapament de grans transicions globals (en àmbits com el clima, la tecnologia, les desigualtats, la societat i la cultura…) que tenen grans impactes locals.

A través del projecte “Territoris en transició” volem promoure l’intercanvi d’experiències i la generació de propostes de cooperació entre entitats socials de diferents territoris. Per mitjà d’aquests esforços cerquem construir agendes socials compartides.

La Taula promou aquesta estratègia per mitjà de reportatges i continguts comunicatius en col·laboració amb el portal Nonprofit.cat; per l’organització de diàlegs entre entitats socials catalanes i d’arreu; i per la realització de visites d’estudi a d’altres països.

 

Reportatges “Territoris en Transició”

Brasil, Àsia Sud-oriental i Estats Units.

 

Diàlegs “Territoris en Transició”

País de Gal·les, Moldàvia i Regió de Washington DC.

 

Visites d’estudi “Territoris en Transició”

Països Nòrdics

Agendes compartides i quàdruple hèlix

Des de la Taula del Tercer Sector, impulsem una estratègia d’aliances amb diversos actors de la coneguda “quàdruple hèlix” (una forma d’emmarcar la col·laboració entre els actors del sector públic, privat, de la recerca i de l’àmbit social). Aquesta estratègia fomenta les col·laboracions en favor d’una societat més justa, inclusiva i dinàmica.

Promover les aliances en el marc de la internacionalització i el foment de la innovació público-social al voltant dels fons europeus. Seguint el marc de les “agendes compartides” i la col·laboració entre la “quàdruple hèlix”, la Taula promou l’enxarxament i la creació de nous consorcis europeus entre les entitats socials i altres actors públics, privats, de la recerca i del sector social.

 

Espais d’enxarxament amb el tercer sector

Descobreix les agendes i àmbits de treball de les entitats del tercer sector i fes arribar la teva proposta de consorci a l’espai virtual “Enxarxa’t”.

Organització de diàlegs d’enxarxament

Promoure la col·laboració amb el sector de la recerca
Promoure la col·laboració amb els governs locals.