Contribuïm a la “Crida global contra el racisme” del Secretari General de les Nacions Unides

17 abr. 2023

La Taula del Tercer Sector ha impulsat una contribució conjunta amb les seves federacions en aquest procés participatiu, que vol recollir inspiració i suport pel discurs que el Secretari General António Guterres dirigirà a l’Assemblea General de les Nacions Unides el proper setembre. El discurs impulsarà una nova generació de compromisos polítics i públics per eliminar el racisme i la discriminació, des del nivell global fins al de l’acció territorial.


 

La contribució de la Taula del Tercer Sector ha estat elaborada en el marc de dos dels seus espais de participació interna: el Grup de Treball d’Inclusió i Pobresa – que treballa entre d’altres la no discriminació i la diversitat – i la Comissió Internacional – que projecta la incidència del tercer sector cap a processos de les Nacions Unides i la Unió Europea.

Aquest procés també ha rebut aportacions de les següents federacions i entitats del tercer sector membres de la Taula: Federació Catalana de Voluntariat Social, Fundesplai, Entitats Catalanes d’Acció Social (que també ha recollit aportacions de la Fundació Secretariat Gitano Catalunya) i Federació d’Entitats amb Projectes i Pisos Asistits. Això ha permès reforçar la narrativa del text i aportar pràctiques concretes d’acció i d’innovació social que aborden el racisme des de l’acció social, el voluntariat o l’educació en el lleure.

En efecte, el document conté un recull de pràctiques suggerents impulsades des del tercer sector en àmbits com: la incidència pública i el litigi estratègic, la generació d’evidència, el foment de la cohesió social i la sensibilització, l’assistència a víctimes o la qualitat i la millora interna, entre d’altres. El document també fa referència als darrers avenços de co-producció de les polítiques públiques a Catalunya en l’àmbit de la igualtat i els feminismes.

Finalment, el document conté un “decàleg” de propostes en suport de la “Crida global contra el racisme” del Secretari General que reforcen el compromís de la Taula i les seves federacions amb tots els drets humans i per acabar amb el racisme.

 


Veure la contribució de la Taula del Tercer Sector