Agenda d’aliances i recerca per l’impacte social: contribucions tercer sector a l’#EU2023ES

19 set. 2023

La Taula del Tercer Sector ha portat la seva estratègia d’aliances i enxarxament a diversos esdeveniments vinculats a la Presidència espanyola del Consell de la Unió Europea que s’han celebrat a Barcelona del 11 al 15 de setembre. En aquests espais de treball compartit amb socis locals i europeus, la Taula ha posicionat el tercer sector social com un soci referent a l’hora d’aterrar l’agenda europea de les aliances universitàries i per la recerca en clau d’impacte i d’innovació social.


Del 14 al 15 de setembre, la Taula del Tercer Sector ha participat activament en el segon Fòrum Europeu d’Aliances Universitàries: un esdeveniment oficial de la Presidència espanyola del Consell de la UE organitzat a Barcelona. La trobada ha aplegat ponències i discussions destacades sobre col·laboracions universitàries i amb altres agents de la quàdruple hèlix com el tercer sector social.

El 13 de setembre anterior, la Taula ha intervingut en la trobada de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques “Reforçant la societat del coneixement a Catalunya”, que seguint la mateixa estructura del Fòrum europeu anterior, plantejava una agenda d’enxarxament més pròpiament catalana. Finalment, la trobada de la xarxa internacional GUNI “El lideratge universitari transforma Europa” ha aportat una mirada més global de la qüestió, molt enfocada a la responsabilitat social.

Per articular una agenda compartida del sector, el grup de treball de la nostra Comissió Internacional sobre “fons europeus per la innovació social” va reunir-se per debatre l’agenda de les “aliances amb el sector de la recerca per l’impacte social” abans d’aquests esdeveniments. La trobada va donar peu a un debat interessant entre els i les representants d’una dotzena d’entitats i representants d’institucions vinculades a l’àmbit de la recerca i la internacionalització: el Departament d’Universitats i Recerca, l’Associació Catalana d’Universitats Públiques i ACCIÓ.

Per saber-ne més d’aquesta agenda: