El quadern analitza les institucions de la Unió Europea i les prioritats de la seva agenda social. També aporta claus pràctiques sobre com posar en marxa o reforçar l’estratègia de participació europea de la teva entitat.
L’Oficina internacional de la Taula del Tercer Sector ha publicat el seu primer “Quadern d’Internacionalització del Tercer Sector Català” (fes clic aquí per accedir-hi): una sèrie de recursos pràctics sobre internacionalització adreçats al tercer sector social de Catalunya. Els quaderns pretenen animar les entitats socials catalanes a desenvolupar una clara perspectiva europea i internacional de la seva activitat. Per millorar l’eficàcia i l’eficiència d’aquestes accions, els quaderns també pretenen millorar la intercooperació entre entitats, amb les federacions del sector a Catalunya i amb l’agenda internacional de la Taula del Tercer Sector.
La primera edició de la guia aporta coneixements concrets sobre actors, processos i agendes europees vinculades a l’àmbit social i al treball del tercer sector social:
- Sobre el funcionament institucional de la Unió Europea (pàg. 4 – 7)
- Sobre l’actualitat social i prioritats de l’agenda europea (pàg. 7 – 9)
- Recursos pràctics per construir la teva estratègia (pàg. 10 – 13)
Els continguts d’aquesta guia s’han elaborat en seguiment de la Missió del Tercer Sector Català a Brussel·les organitzada per la Taula del Tercer Sector entre el 26 i el 27 de setembre del 2022 (fes clic aquí per tenir més informació). La Missió va mobilitzar representants d’una vintena d’entitats federades de la Taula, que van poder conèixer de primera mà la tasca de: la Comissió Europea, els i les europarlamentàries catalanes, el Comitè Econòmic i Social Europeu, el Comitè de les Regions, la Delegació del Govern davant de la Unió Europea i una dotzena de xarxes del tercer sector i l’economia social europea, entre d’altres actors.
La Taula agraeix el suport en aquest procés del Departament d’Acció Exterior i Unió Europea i la Delegació del Govern davant de la Unió Europea.